Levering nieuwe serie van 3 FGS Roll-in en Roll-out Lowliner voertuigen voor Bakker Hilvers

Bijzondere voertuigen voor een bijzonder bedrijf.

Eind mei werden aan Bakker Hilvers in Arhem 3 bijzondere voertuigen geleverd:  de FGS Rollin-Rollout auto’s op basis van een VW T5.

Bakker Hilvers heeft een geschiedenis die terug gaat tot 1767. In dat jaar begon bakker Stakebrand zijn eigen bakkerij in Arnhem. Hij kocht voor 45 gulden een pand in de binnenstad van Arnhem met een oven in de kelder en trad al snel toe tot het gilde van ‘Brouwers en Backers”. Tot 1929 was de familie Stakebrand eigenaar van de bakkerij, daarna nam bakker Abbenbroek de bakkerij over. In 1950 verkocht hij, wegens gebrek aan opvolgers, zijn zaak aan Heije Hilvers uit Assen.

Anno 2013 is Arnhems oudste bakkersbedrijf nog altijd een familiebedrijf. De huidige directie bestaat uit: Aike, André en Wilma. De bakkerij en het kantoor zijn nog steeds gevestigd aan de Blankenweg in Arnhem. Inmiddels zijn er 13 winkelfilialen: 10 in Arnhem, 1 in Velp, 1 in Huissen en 1 in Duiven. Er werken ruim 100 mensen bij Bakker Hilvers.

Om de producten op tijd bij de filialen en klanten te bezorgen is in 2006 besloten om samen met VW dealer Zijm uit Arnhem bij FGS Nederland het FGS Rollin-Rollout concept aan te schaffen. Nu, ruim 6 jaar later, zijn opnieuw 3 nieuwe voertuigen aangeschaft met de verwachting dat deze de komende 6 jaar weer optimaal hun werk zullen doen.

De grootste voordelen volgens André Hilvers: Deze voertuigen zijn extreem laag, hebben een volledig vlakke vloer zonder wielkasten, enorm netto laadvermogen op B-rijbewijs(1000 kg netto), groot volume en snel te laden/lossen zonder hydraulische laadklep. Bijkomend voordeel is het opvallende karakter van de voertuigen waarmee Bakker Hilvers zich duidelijk profileert als onderscheidend bedrijf in deze sector.

Kortom: alle partijen kijken  tevreden terug op de samenwerking van de afgelopen jaren en kijken positief vooruit naar de toekomst met deze voertuigen.

www.hilvers.nl

www.fgs-nederland.nl

2017-11-14T16:49:41+00:00